Dětské soutěžní pořady (tematická analýza otázek) - Bártová, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem diplomové práce jsou Dětské soutěžní pořady. Práce analyzuje vybrané televizní kvizy a soutěže pro děti a mládež z hlediska toho, jaká "představa vzdělanosti" je za výběrem otázek v jednotlivých pořadech přítomna. Práce vychází z toho, že soutěžní pořady, kde mají soutěžící odpovídat na otázky znalostního charakteru, reprezentují výběrem otázek představu o vzdělanosti. Práce se zabývá především rozdíly v povaze, obsahu a druzích otázek v jednotlivých kvizech a chce se dobrat k tomu, jak média v dnešní době přistupují ke vzdělání a na které oblasti vzdělání kladou podle zařazených otázek největší důraz.
Children contest programs (thematic analysis of questions)
Keywords: vzdělání - vzdělanost - dětské soutěžní pořady; education - learning - children contest programs