Analýza konkrétního investičního projektu (bioplynové stanice), hodnocení jeho efektivnosti a dopadu na finanční stabilitu podniku. - Strakatá, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce pojednává o problematice investičního rozhodování, která je důležitá pro každý podnik. Cílem diplomové práce bylo zhodnocení efektivity vybraného investičního projektu. Nejdříve byla provedena finanční analýza pro posouzení stávajícího stavu podniku. Poté byly identifikovány příjmy a výdaje projektu. Dále bylo provedeno hodnocení efektivnosti investice v několika variantách. Na závěr byla zjišťována rizikovost projektu.
Analysis of the specific investment project (biogas station), evaluation of its effectiveness and impact on the financial stability of the company.
Keywords: investiční rozhodování; finanční analýzy; hodnocení investic; analýza citlivosti; analýza bodu zvratu; investment decision making; financial analysis; effectiveness evaluation of investment; sensitivity analysis; break even analysis