Naučné stezky Moravskoslezského kraje a jejich využití v předškolní výchově - Dratvová, Monika (Jihočeská univerzita, 2008)
Naučné stezky nejen v Moravskoslezském kraji tak trochu opomíjeny v celkové školské soustavě. Přitom pro žáky základních škol jsou naučné stezky nejlépe využitelné pro zkoumání získané teorie v hodinách přírodopisu či vlastivědě, ale nejen tam. Proto již také vznikají městské naučné stezky pro rozšířenou výuku pro žáky základních škol. Tato bakalářská práce zkoumá, zda se naučné stezky využívají v předškolní výchově a hlavně zda se vůbec dají využívat. Cílem práce je zjistit jaké jsou největší úskalí jejich využívání. Problém zřejmě pro většinu mateřských škol bude i dostupnost a náročnější práce než s žáky základních škol při jejich výuce.
The nature trails in Moravian-Silesian region and their application in primary education
Keywords: předškolní výchova; naučná stezka; Moravskoslezský kraj; primary education; nature trails; Moravian-Silesian region