Eutanázie u dětí - Němečková, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce pojednává o eutanázii - eutanázii u dětí. Zabývá se především důstojným umírání a smrtí člověka (dítěte), utlumením jeho utrpení a možností jeho ukončení. Dále pojednává o dětech v terminální fázi nemoci, paliativní péči, o zařízeních pro tyto děti, komunikaci s umírajícími dětmi a také o důsledku pro rodinu umírajícího. Zmíněna je též i legislativní problematika.
Euthanasia of children
Keywords: děti; dětství; smrt; eutanázie; paliativní péče; zařízení pro umírající děti; children; childhood; death; euthanasia; palliative care; facility for dying children