Bezpečnost a ochrana měkkých cílů - Kudlák, Aleš; Hofreiter, Ladislav; Urban, Rudolf (EDIS-vydavateľské centrum Žilinskej univerzity v Žiline, 2019)
Článek se zabývá jedním ze současných bezpečnostních fenoménů, kterými jsou měkké cíle. Poukazuje a hledá systémový přístup k akceptaci této bezpečnostní hrozby ve společnosti. Cíleně se soustřeďuje na vymezení základní kompetenční zodpovědnosti za bezpečnost měkkých cílů a z toho následně plynoucích všech souvislostí s důrazem na finanční gesci. Příspěvek naznačuje současnou charakteristiku stávajícího stavu a nabízí jistou alternativu řešení v podmínkách ČR.
Safety and Protection of Soft Targets
Keywords: měkké cíle, bezpečnost obyvatelstva, financování bezpečnosti; soft targets, population security, security financing