Specifika práce s dobrovolníkem ve volnočasových aktivitách - Dvořáková, Linda (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá konkrétními specifiky, které obnáší práce s dobrovolníkem z hlediska volnočasových aktivit. Na začátku práce jsou definované užité pojmy: dobrovolník, dobrovolnictví, dobrovolná činnost, dobrovolná služba, dobročinnost a dárcovství, nezisková organizace, volný čas a volnočasové aktivity. Práce pokračuje motivací k dobrovolnictví a systémem dobrovolnictví v ČR a jeho významu, včetně zákona o dobrovolnictví. Třetí část pojednává o principech managementu dobrovolnictví, který obsahuje třífázovou implementaci dobrovolníka do organizace. Poslední kapitola se zabývá přehledem specifik dobrovolníka vhodných pro určitý typ volnočasové aktivity.
The specifics of working with a volunteer in leisure time activities
Keywords: dobrovolník; dobrovolnictví; nezisková organizace; volný čas; management dobrovolnictví; volnočasové aktivity; volunteer; volunteering; non-profit organization; leisure time; management of volunteering; leisure time activities