Jazyk a styl románu Noční práce Jáchyma Topola - Novotná, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je jazyková analýza románu Noční práce Jáchyma Topola. Teoretická část obsahuje pojednání o stylu umělecké literatury a informace týkající se autora a jeho tvorby. Doplněna je recenzemi reagujícími na toto dílo. Praktická část se věnuje rozboru jednotlivých jazykových rovin: foneticko-fonologické, morfologické, syntaktické a lexikální, a to jak v pásmu postav, tak v pásmu vypravěče.
Language and Style of Jáchym Topol in the Novel Noční práce
Keywords: jazyková analýza; román Noční práce; Jáchym Topol; linguistic analysis; novel Noční práce; Jáchym Topol