Zaměstnávání osob ve výkonu trestu odnětí svobody - Bilenčuková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce je zaměřena na zaměstnávání ve výkonu trestu odnětí svobody. Cílem je čtenáře seznámit s vězeňstvím, typy věznic, se samotným výkonem trestu odnětí svobody a zaměstnáváním odsouzených osob, kteří mají o práci ve výkonu trestu odnětí svobody zájem. V teoretické části jsou objasněny odborné pojmy jako socializace, resocializace, zacházení, program zacházení, odměny a tresty, výstupní oddíl. Uvedena je také kapitola sociální práce a vězeňství. Praktická část je zaměřena na kvalitativní výzkum pomocí rozhovorů s celkem třemi výzkumnými soubory, kterými jsou zaměstnaní odsouzení, sociální pracovníci a osoby, zaměřující se na průběh zaměstnávání odsouzených.
Employing of persons serving a sentence of imprisonment
Keywords: odsouzený; pachatel; práce; trest; trestný čin; věznice; zaměstnávání; convicted; offender; work; punishment; crime; prison; employing