Výskyt nežádoucích událostí v nemocnici České Budějovice z pohledu nelékařského zdravotnického personálu - Melzerová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2015)
Až 70 % nežádoucích událostí lze předcházet.Sledování výskytu nežádoucích událostí je nástrojem pro zvyšování kvality poskytovaných zdravotních služeb a bezpečí pacientů. Výzkumná část je zaměřena na výskyt a systém hlášení nežádoucích událostí v nemocnici České Budějovice. Pro vyhodnocení dat byl použit smíšený výzkum (kvalitativně-kvantitativní). Přehled výsledků byl zpracován do tabulek a grafů.
Incidence of Sentinel Events in České Budějovice Hospital from the perspective of non-medical healthcare personnel
Keywords: nežádoucí událost; nelékařský zdravotnický personál; bezpečnost pacienta; kvalita zdravotních služeb; adverse event; non-medical healthcare personnel; patient safety; quality of health services