Návrh a ověření multimediálního výukového programu sebeobrany pro ženy - Vopátek, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
S rozvojem specializované výuky se zaměřením na úpolové disciplíny ve sportovních oddílech, fitcentrech a mimoškolních forem dětí a mládeže je potřebné hledat stále nové cesty k popularizaci a informovanosti o úpolových disciplínách, s cílem zvýšení zájmu dětí a mládeže o tělesnou výchovu a sport. Podnícení informovanosti o bojových uměních a jejich přínosu pro člověka, dává mimo jiné i možnosti nalézat další formy využití volného času, napomáhající odstraňovat nežádoucí celospolečenské negativní faktory v systému výchovy mládeže. Návrh a ověření programu výuky sebeobrany ? s využitím znalostí východních bojových umění, základů psychologie osobnosti a didaktiky výuky úpolů. Natočení videoprogramu - multimediální zpracování problému, jako metodické pomůcky pro instruktory sebeobrany, cvičitele i učitele sportu a TV.
Proposal and Verification of an Educational Self-defence Programme for Women
Keywords: úpoly; judo; karate; aikido; modelové situace; reakce; napadení; vyučovací jednotka; martial arts; judo; karate; aikido; attack simulation; reaction; physical assault; lesson