Očekávání seniorů týkající se kvality života v domovech pro seniory - Račická, Aneta (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretickou část tvoří tři hlavní kapitoly. První kapitola se zabývá stářím, stárnutím a změnami, které toto vývojové období přináší. Druhá část se věnuje pojmu kvalita života, jeho historickým vývojem a jeho odlišným pojetím. Poslední kapitola popisuje domovy pro seniory a jejich současný stav. Praktickou část tvoří hloubkové rozhovory se seniory, které zjišťovali, jaká mají dotazovaní senioři očekávání od kvality života v domovech pro seniory.
Senior's Demands of Quality of Life in Rest Homes
Keywords: stáří; stárnutí; změny ve stáří; kvalita života; domovy pro seniory; old age; growing old; changes in old age; quality of life; rest home