Konstrukce vstřikovacích nástrojů se zaměřením na jejich životnost - Kolář, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2016)
V bakalářské práci je řešena životnost nástrojů pro vstřikování termoplastů. V teoretické části je definován nástroj pro vstřikování z hlediska konstrukce, jsou zde shrnuty všechny vlivy a požadavky na jeho životnost. Vyhodnocení podmínek namáhání nástrojů je uvedeno v praktické části a v návaznosti na to jsou posouzeny materiály používané zadavatelem pro výrobu a opravy nástrojů.
Construction of injection tools focusing on their lifetime
Keywords: Vstřikovací nástroj; konstrukce; životnost vstřikovacího nástroje.; Injection tool; construction; life time of the injection tool.