Podpora MSP ze strukturálních fondů EU v Jihočeském kraji se zaměřením na OPPI - Jirásková, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení dostupnosti a využívání programu OPPI malými a středními podniky Jihočeského kraje. V teoretické části jsou charakterizovány základní pojmy malého a středního podnikání, jeho definice, význam a vývoj. Další kapitoly teoretické části jsou zaměřeny na politiku hospodářské a sociální soudržnosti, strukturální fondy EU a operační programy působící v České republice v programovacím období 2007 ? 2013. V praktické části je provedeno posouzení stávajícího stavu OPPI, analýza čerpání podpor z tohoto programu malými a středními podniky ve vybraném regionu, dále je uveden postup při zpracování projektu a charakteristika problémů, které vznikají v průběhu získávání dotací. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení výsledků z provedené analýzy.
SME's support from EU structural funds with focus on OPEI South Bohemian region
Keywords: malé a střední podniky; Jihočeský kraj; OPPI; dotace; small and middle enterprises; South Bohemian region; OPEI; support