Komparace přístupu ke vzdělávání zeměpisu na waldorfské a běžné základní škole - Chocholová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá komparací přístupu ke vzdělávání zeměpisu na klasické základní škole a na základní waldorfské škole. V teoretické části je vysvětlen vzdělávací systém v České republice a posléze jsou uvedeny charakteristiky tradiční a alternativní pedagogiky. Poté je představen typ alternativní pedagogiky, a to waldorfské školství. V závěru této části je představen předmět zeměpis. Praktická část porovnává přístup ke vzdělávání zeměpisu na dvou vybraných školách a jsou hledány rozdíly a podobnosti v mnoha aspektech především metodou pozorování a rozhovorů.
Comparison of access to geography education at Waldorf primary school and standard Czech primary school
Keywords: Běžná základní škola; učitel; vzdělávání; waldorfská pedagogika; zeměpis; žák; Standard elementary school; teacher; education; Waldorf pedagogy; geography; pupil