Značka kvality Práce postižených - Michlíková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této diplomové práce je identifikace aktuální pozice značky kvality "Práce postižených", s tím souvisí analýza hodnotících kritérií a ochota firem se do programu zapojit. Sekundární cíl je vymezení problematiky zapojení handicapovaných do trhu práce v ČR a šetření na úrovni organizací nabízející práci handicapovaným občanům. K dosažení stanoveného cíle bylo použito dotazníkové šetření, které probíhalo ve dvou úrovních. První dotazník byl směřován na držitele ochranné známky "Práce postižených". Druhé šetření probíhalo na úrovni firem, které sídlí v Jihočeském kraji a zaměstnávají více než 50 % handicapovaných občanů. Provedeným výzkumem bylo u potenciálních zájemců zjištěno malé povědomí o ochranné známce "Práce postižených" a z toho pramenící i nízký zájem o ni. Hodnotící kritéria, která jsou potřebná pro získání licence, byla držiteli hodnocena jako "spíše nenáročná". Z toho vyplývá, že aktuální pozice ochranné známky "Práce postižených" není zcela ideální. Na základě toho, lze programu "Práce postižených" doporučit zvýšení propagace této ochranné známky, legislativní ukotvení popřípadě zmírnění finanční náročnosti.
Mark quality "Work of Disabel"
Keywords: značka; kvalita; značky kvality; osoba zdravotně postižená; Program Česká kvalita; ochranná známka "Práce postižených"; brand; quality; brands of quality; disability; the Czech Quality Programme; trademark "Work of Disabel"