Příklady dobré praxe výuky anglické gramatiky induktivní metodou - Martínková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce ve svém úvodu charakterizuje deduktivní a induktivní přístup k výuce anglické gramatiky, porovnává je a také uvádí jejich klady a zápory. Hlavní náplň teoretické části však představují principy a klíčové pojmy induktivní výuky anglické gramatiky. Praktická část převádí teoretické poznatky do reálné výuky. V rámci čtyř hodin vedených induktivním způsobem se žáci naučili vyjadřovat děje v minulosti. Tyto ukázkové hodiny slouží jako příklady dobré praxe výuky anglické gramatiky induktivní metodou. V závěru této části jsou odučené hodiny reflektovány.
Examples of good practise of teaching English grammar inductively
Keywords: induktivní metoda; deduktivní metoda; výuka gramatiky; osvojování si učiva; input; inductive approach; deductive approach; grammar teaching; acquisition; input