Výživa dojnic v průběhu laktace - Faltusová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá výživou dojnic v období laktace. Stručný popis je věnován také fyziologii a morfologii trávicí soustavy přežvýkavců. Je zde charakterizována fázová výživa, požadavky na potřebu živin a energie pro jednotlivá období fázové výživy, včetně potřeby minerálních látek a vitamínů. V práci je také zahrnuta základní charakteristika a potřeba jednotlivých komponentů ve výživě a následně případné možné poruchy způsobené jejich nedostatkem nebo nesprávnou výživou.
nutrition of dairy cows during lactation
Keywords: výživa dojnice; fázová výživa; krmná dávka; živiny; dairy cow nutrition; phase nutrition; feed ration; nutrients