Čištění a úprava bioplynu od znečišťujících složek s cílem jeho dodávky do distribuční sítě plynovodů - Lachout, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce popisuje výrobu bioplynu a následné metody obohacení takto získaného bioplynu na kvalitu zemního plynu. Důvodem je efektivní využití přírodních zdrojů k řešení energetické potřeby lidstva. Měla by být zodpovězena hlavní otázka. Je metoda obohacování bioplynu na biometan ekonomicky rentabilní? Odpovědi bychom měli získat z jednotlivých postupných výpočtů a ekonomických kalkulací.
Treatment of biogas from air pollutting elements in order to deliver it into gas distribution network
Keywords: zemní plyn; bioplyn; biometan; natural gas; biogas; biomethane