Rizikové chování středoškolské mládeže - Pfauserová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá problematikou rizikového chování středoškolské mládeže. Součástí práce je šetření zaměřené na projevy rizikového chování, především záškoláctví, šikanu a užívání návykových a nelegálních látek. Průzkum, který nese znaky kvantitativního výzkumu, se zabývá i volným časem mládeže a rodinným zázemím studentů.
Risk behavior of high school students
Keywords: Rizikové chování; prevence; záškoláctví; agrese; šikana; volný čas; středoškolská mládež.; Risk behavior; prevention; truancy; aggression; bullying; leisure time; high school students.