Chov dojnic z hlediska hlukové zátěže - Kašpar, Michal (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá měřením hluku a posouzení jeho vlivu na chov dojnic. Teoretická část se soustřeďuje na obecné informace o zvuku, hluku a anatomii ucha. Dále se zabývá výčtem nejčastějších zdrojů hluku, nástrojů ochrany před hlukem, vlivem hluku na zdraví a výklady příslušných norem, vyhlášek, nařízení a zákona. Praktická část obsahuje výsledky měření na vybraných místech, jejich zpracování do grafů a vyhodnocení.
The breeding of dairymaid from the viewpoint of noise burden
Keywords: hluk; hluková zátěţ; měření; zdroje hluku; dojnice; noise; noise load; measurement; noise sources; dairymaid