Faktory, které ovlivnily volbu oboru Sociální a charitativní práce u studentů Teologické fakulty - Emrová, Nicole (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá faktory, které ovlivnily studenty, aby se rozhodli pro studium oboru Sociální a charitativní práce na Teologické fakultě Jihočeské univerzity. Teoretická část charakterizuje sociální práci, sociálního pracovníka a studijní obor Sociální a charitativní práce. Dále popisuje volbu povolání a rozebírá jednotlivé faktory působící na volbu povolání. Praktická část obsahuje výzkum prováděný prostřednictvím anonymních dotazníků, které byly rozdány mezi studenty Sociální a charitativní práce, kteří byli ve všech třech ročnících téměř rovnoměrně zastoupeni. Jejím cílem je zjistit, které motivy, faktory, do jaké míry ovlivnily studenty při volbě studijního oboru a jak s odstupem času hodnotí toto své rozhodnutí.
Factors that affected the choice of study programme Social and Charity Work among students of the Faculty of Theology
Keywords: volba oboru; volba povolání; výběr vysoké školy; sociální práce; sociální pracovník; Sociální a charitativní práce; Teologická fakulta; field of study selection; vocation selection; college selection; social work; social worker; Social and Charity Work; Faculty of Theology