Specifika ošetřovatelské péče u pacienta s leukémií - Kafková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Onkohematologiecké oddělení poskytuje komplexní péči o nemocné s nádorovými chorobami krvetvorného systému. Zásadou na těchto odděleních je důležitost dodržování standardů ošetřovatelských postupů.V teoretické části je popsána anatomie a fyziologie krvetvorného systému, popisuje základní dělení leukémii, diagnostikou a léčbou. Je zde popsán přehled ošetřovatelských postupů včetně psychologického přístupu k pacientům. Praktická část je zaměřena na metodiku výzkumu, výsledky rozhovoru a zúčastněného pozorování na interním oddělení intermediální péče v nemocnici České Budějovice, a.s.
Nursing specifics in patients with leukemia
Keywords: Bariérová péče; Leukémie; Pacient; Ošetřovatelská péče; Sestra; Specifika; Barrier care; Leukemia; Patient; Nursing care; Nurse; Specificity