CIRKADIÁNNÍ AKTIVITA PULCŮ PRALESNIČEK PHYLLOBATES VITTATUS. - Dostálová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Pulci svým chováním reagují na vizuální, sluchové nebo chemické podněty. Ve své práci jsem zkoumala vliv velikosti skupiny a světelných podmínek na aktivitu pulců druhu Phyllobates vittatus. V laboratorním pokusu byla měřena pohybová aktivita, která byla prokazatelně vyšší ve skupině pulců. Světelné podmínky neovlivnily činnost pulců. Mé výsledky ukazují, že velikost skupiny je jedním z hlavních faktorů ovlivňující chování pulců a jejich pohybovou aktivitu.
Circadian activity of tadpoles of Phyllobates vittatus.
Keywords: pulci; aktivita; Phyllobates vittatus; velikost skupiny; světelné podmínky; tadpoles; activity; Phyllobates vittatus; group size; light conditions