Problematika ozbrojených útočníků v souvislosti se zhodnocením zajištění bezpečnosti a připravenosti žáků na vybraných školách v případě útoku - Laštovičková, Olga (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku ozbrojených útočníků. Teoretická část definuje základní pojmy týkající se této problematiky, seznamuje s možným psychologickým profilem pachatelů, zaměřuje se na motivy a je zde uvedeno několik konkrétních případů střeleckých útoků na školách. Dále se práce věnuje doporučenému zabezpečení školy před útokem a připravenosti žáků na tuto situaci. V praktické části je porovnávána úroveň zabezpečení na vybraných školách a pomocí kvantitativní metody je zjištěna informovanost žáků těchto škol o ozbrojených útocích, výsledky jsou následně zpracovány pomocí SWOT analýzy.
The issue of armed attackers in relation to the assessment of the security and preparedness of pupils at selected schools in the event of an attack