SOUPIS STARÝCH TISKŮ "ARCIDĚKANSKÉ" KNIHOVNY V DOBŘANECH - Zahrádková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem bakalářské práce je soupis starých tisků ve farní knihovně v Dobřanech. Na základě tohoto seznamu byla provedena analýza knižního fondu farní knihovny. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola představuje účel bakalářské práce a zahrnuje kritiku použitých pramenů a literatury. Druhá kapitola přibližuje obecný vývoj farních knihoven. Třetí kapitola vymezuje pojem staré tisky a nastiňuje jejich vývoj. Ve čtvrté kapitole je popsán vývoj obce Dobřany a jsou zde připomenuty její hlavní architektonické památky. Pátá kapitola se zabývá rozborem farní knihovny především po její fyzické stránce. Šestá kapitola tvoří závěr a tedy shrnutí celé práce. Součástí práce je fotodokumentaci, soupis starých tisků a seznam použité literatury.
LIST OF OLD PRINTS LIBRARY FROM "ARCIDEANERY"IN DOBŘANY
Keywords: Dobřany; farní úřad; farní knihovna; Dobřany; parish office; parish library