Možnosti čerpání dotací z EU a použití finančních prostředků v Ústeckém kraji - Sochrová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zabývá analýzou využívání fondů EU v jednotlivých programových obdobích a zpracovává hodnocení jejich účinnosti s ohledem na stanovené ukazatele v operačních programech Ústeckého kraje a konkrétně města Louny. Práce využívá historicko analytické metody, logické metody a srovnávací metody pomocí analýzy statistických dat. Zabývá se také popisem využití dotací z dotačních programů města Louny a úspěchu těchto dotačních programů. Cílem práce je zhodnotit současný stav a úspěch dotačních procesů města Louny a navrhnout možné zlepšení a nahlédnutí do problematiky grantových případů v Ústeckém kraji.
Possibilities of Drawing Subsidies from the EU and Use of Funds in the Ústí nad Labem Region
Keywords: dotace; fondy EU; programové období; historicko analytické metody; indikátory; subsidies; EU funds; programming periods; historical analytical methods; indicators