Finanční analýza podniku zaměřeného na poskytování služeb - Kudláčková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu podniku. Finanční analýza se zabývá finanční situací ve zkoumané společnosti a při správném zpracování dokáže odhalit případné zdroje neefektivnosti a způsob jejich řešení. Cílem práce je provést finanční analýzu podniku zaměřeného na poskytování služeb, vyhodnotit finanční situaci podniku a posoudit hlavní zdroje neefektivnosti v souvislosti se zaměřením podniku. Finanční analýza je zpracována za období 2011-2015 na základě výkazů společnosti. Zkoumaná společnost má sídlo na Vysočině a je významným dodavatelem komplexních služeb v oblasti systémů kontroly a řízení, průmyslových informačních systémů, systémů elektro a dodavatelem strojních činností v oblasti jaderné energetiky. Pomocí porovnání výsledných hodnot finanční analýzy s doporučenými hodnotami nebo s hodnotami v daném odvětví jsou nalezeny zdroje neefektivnosti a navrženy jejich možná řešení.
Financial analysis of company focused on providing of services
Keywords: finanční analýza; finanční situace; finanční řízení podniku; služby; financial analysis; financial situation; inefficiency; cash flow; stability; profitability