Kombinace nádorové imunoterapie s blokací inhibitorů apoptózy - Havlová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této práce bylo prostudovat možnost kombinace nádorové imunoterapie s blokací inhibitorů apoptózy. Popsala jsem strukturu, funkce a vliv těchto inhibitorů na vývoj rakoviny. Zvláštní pozornost byla věnována způsobům, které by mohly být použity k blokaci inhibitorů apoptózy. Nakonec jsem navrhla kombinaci blokace těchto inhibitorů s MBTA imunoterapií.
The combination of cancer immunotherapy with blockade of inhibitors of apoptosis
Keywords: imunoterapie; rakovina; apoptóza; inhibitory apoptózy; immunotherapy; cancer; apoptosis; inhibitors of apoptosis