Podpora cestovního ruchu v České republice a ve vybraných zemích EU - Švejdová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá komparací tří vybraných zemí v rámci EU a jejich pístupem k cestovnímu ruchu v dané lokalitě. Dále je zde uvedena možnost čerpání různých zdrojů z fondů EU, vzdělávání pracovníků v oblasti cestovního ruchu v ČR.
The Support of the Tourist Trade in Czech Republic and in Chosen Countries of the EU
Keywords: Destinace; masový turismus; turistické ghetto; životní cyklus destinace; potenciál cestovního ruchu; sezónnost; ekoturismus; agroturistika