Geiger - Müllerův počítač v jaderném praktiku - Mittasch, Marek (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práce bylo vysvětlit činnost Geiger - Müllerova počítače, jakožto detektoru ionizačního záření. Popsat jeho základní parametry a charakteristiky. Navrhnout, zrealizovat a vyhodnotit úlohy využívající Geiger - Müllerův počítač firmy Phywe ve fyzikálním praktiku na naší katedře.
Geuger - Müller counter in the nuclear measurements
Keywords: plynové detektory ionizujícího záření; Geiger {--} Müllerův počítač; ionizující záření; fyzikální praktikum; statistika; absorbce záření; rozptyl záření; mrtvá doba; gas-irradiation detectors; Geiger {--} Müller`s counter; ionizing irradiation; physical practicum; statistics; absorption of irradiation; dispersion of irradiation; dead time