Sbírka řešených úloh ze statistiky - Jána, Martin (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářská práce bylo sestavit sbírku řešených i neřešených příkladů ze statistiky. Příklady se týkají vybraných parametrických (studentovy t-testy) a neparametrických testů (Wilcoxonovy testy). Dále se zaměřuje na analýzu rozptylu jednoduchého třídění, Kruskalův-Wallisův test, Friedmanův test a na testy prováděné v rámci kontingenčních tabulek.
Collection of solved tasks in statistics
Keywords: statistika; testy; parametrické; neparametrické; analýza rozptylu; kontingenční tabulky; statistics; test; parametric; non-parametric; analysis of variance; pivot tables