Protižidovská propaganda NSDAP na přelomu 20. a 30. let 20. století - Kušnirik, Michal (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá protižidovskou propagandou NSDAP na přelomu 20. a 30. let 20. století v Německu. Práce je rozdělena do 3 hlavních částí. Cílem bakalářské práce je analyzovat způsoby, prostředky, cíle a konkrétní příklady nacistické a zejména antisemitské propagandy v době hospodářské krize. Dále se pokusí zdůvodnit, proč se nacisté zaměřili právě na obyvatele židovské národnosti. Bude se věnovat také prostředkům propagandy, zejména médiím, školství a kultuře, a osobnostem, které stály v čele dobového antisemitismu v Německu.
The antisemitistic propaganda of NSDAP in the second and third decade of the 20th century in Germany
Keywords: Nacismus; antisemitismus; Židé; Německo; NSDAP; Adolf Hitler; Joseph Goebbels.; Nacism; anti-Semitism; Jews; Germany; NSDAP; Adolf Hitler; Joseph Goebbels.