Britsko-španělský spor o Gibraltar - Kohútová, Alena (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce pojednává o již přes tři sta let trvajícím britsko-španělském sporu o Gibraltar. Práce je rozdělena do čtyř hlavních celků, přičemž první z nich přinese obecné informace o geografii, demografii a hospodářství Gibraltaru, druhá část bude pojednávat o vývoji britského panství na území Gibraltaru od doby uzavření Utrechtského míru roku 1713. Třetí část se bude zabývat dosavadními španělskými pokusy o dobytí svého ztracené území a část poslední bude o aktuálních britsko-španělských sporech, a také o Gibraltaru jako součásti Evropské unie. Práce bude začínat úvodem a zakončena závěrem, doplněným o resumé ve španělštině.
Anglo-Spanish dispute over Gibraltar
Keywords: Gibraltar; spor; britsko-španělský; Gibraltar; dispute; british-spanish