Percepce veřejnosti oběti domácího násilí obyvatelů Březnice - Bartuňková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Problematiku domácího násilí lze dnes považovat za jednu z nejrozšířenějších forem násilí, která se v naší společnosti vyskytuje. Jedná se o sociálně patologický jev, jenž se může týkat nejen žen, ale také mužů a dětí. V drtivé většině případů dochází k domácímu násilí v soukromí, za zavřenými dveřmi, mezi blízkými lidmi. Vyskytuje se ve všech společenských vrstvách a může se přihodit v podstatě komukoliv.Pro výzkum byla využita kvantitativní metodologie za pomoci dotazníkového šetření s využitím sémantického diferenciálu.
Perception of the Victim of Domestic Violence by the Inhabitants of Březnice
Keywords: oběť; domácí násilí; percepce; město; Březnice; victim; domestic violence; perception; city; Breznice