Sledování pohybu strojů po pozemku a vliv na utužení půdy - Nekula, Lubomír (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá sledováním pohybu strojů po pozemku a jejich vlivem na utužení. Praktickou částí bylo měření a pozorování v podniku Rolnická společnost Lesonice a.s. při pěstování kukuřice seté. Během dvou let byly pozorovány a měřeny hodnoty jednotlivých souprav pohybujících se po vybraném pozemku a hodnoty mezi sebou porovnány. V každém roce byla provedena jiná technologie zpracování půdy. V druhém roce měření byl veškerý pohyb po pozemku řízen. Byla navržená trajektorie pohybu po pozemku v aplikaci OptiTrail. 1. rok minimalizační technologie zpracování půdy 2. rok technologie zpracování půdy metodou Strip-Till a řízený pohyb po pozemku
Tracking the movement of machinery on the land and the effect on kompaction
Keywords: pohyb strojů; sledování strojů; zpracování půdy; CTF; Strip-Till; OptiTrail; movement machine; monitoring machine; soil cultivation; CTF; Opti trail; Strip-till