Inovace informačního systému školy z hlediska správy dat a zabezpečení - Musil, Josef (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je analyzovat současný stav a nedostatky počítačové sítě v prostředí konkrétního školského zařízení v rámci informačního systému. Zpracuji návrh komplexního řešení pro modernizaci informačního systému, a s tím související potřebné síťové infrastruktury, z hlediska zálohování a úložiště dat, zabezpečení sítě a multimediální správy dat včetně finanční bilance celého projektu. V práci jde o analýzu stávajícího stavu informačního systému a počítačové sítě, Střední uměleckoprůmyslové školy sv. Anežky České, vlastním šetřením. To zahrnuje také průzkum mezi pedagogy i studenty za účelem zjištění jejich pohledu na současný stav informačního systému. V závislosti na těchto informacích pak navrhnu konkrétní řešení k vylepšení stávající situace ve vybrané škole. Tato práce na svém konci zahrnuje celou strukturu informačního systému i modernizované sítě a podává tak základní informace k vyřešení otázky sdílení, ochrany a přenosu informací v rámci školského prostředí. Jejím smyslem je pak praktické a účelné shrnutí pro inovaci informačního systému školy včetně stabilní počítačové sítě.
Innovations school information system in term of the data management and security
Keywords: počítačová síť; inovace; školní informační systém; computer network; innovations; school information system