Využívání cloudových služeb z pohledu informačního systému školy a agendy učitele - Staněk, Václav (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem diplomové práce je využití cloudových nástrojů k usnadnění práce učitele a jako alternativa typických školních informačních systémů. Hlavní problematikou je výuka, školní a učitelská agenda a spolupráce. Jsou zkoumány typické činnosti učitele a informační toky školy. Součástí práce je rovněž výzkum ohledně užívání cloudových služeb ve školách. Získané poznatky byly použity pro návrh alternativ za pomoci cloudových služeb. Ty jsou zakomponovány do komplexního informačního systému vzorové školy.
The use of cloud services from the perspective of the school information system and teacher's agenda
Keywords: Cloud; Škola; Učitel; Vzdělávání; Agenda; Spolupráce; Cloud; School; Teacher; Education; Agenda; Collaboration