Podnikatelský plán pro založení domova pro seniory - Kotrbová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na podnikání v oblasti sociálních služeb, konkrétně pak na založení soukromého domova pro seniory. Hlavním cílem této práce je vytvořit podnikatelský plán založení domova pro seniory s využitím metod a postupů strategického řízení. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. V první části práce jsou čtenáři seznámeni se základními pojmy, které souvisejí s tématem této bakalářské práce, ať už se jedná o informace z oblasti podnikání, tak z oblasti poskytování sociálních služeb. Stěžejní je část praktická, která představuje návrh podnikatelského plánu se všemi jeho náležitostmi, a to především na základě vlastního výzkumu v již fungujících organizacích. V závěru nechybí ani přehled těch nejzásadnějších rizik, která by mohla ovlivnit úspěšnost zakládaného podniku, a současně možnost jejich eliminace.
Business Plan for Foundation of Retirement Home
Keywords: podnikatelský plán; založení podniku; podnikatel; společnost s ručením omezeným; sociální služby; domov pro seniory; business plan; setting up a business; entrepreneur; limited liability company; social services; retirement home