Výchova dítěte s chronickým onemocněním v rodině - Tušerová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá problematikou chronicky nemocných dětí. Tím, že je každá rodina něčím specifická, její vnímání je odlišné, snaží se práce ukázat, jakým způsobem může chronické onemocnění ovlivnit fungující rodinu, jak dlouhodobě ovlivňuje vztahy mezi jednotlivými členy rodiny a styl rodičovské péče nejen ve vztahu k nemocnému dítěti, ale i k jeho sourozencům. Popisuje vlastní prožitky jednotlivých rodin, to jak každá rodina prožívala nemoc rozdílně, ale současně ukazuje, co mají společného.
Raising a child with chronic illness in the family
Keywords: Rodina; výchova; chronické onemocnění; vztahy v rodině; Family; education; chronic; illness; family relationships