Vliv typu zástavby na množství tříděného komunálního odpadu v Českých Budějovicích - Kaiserová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Výzkum třídění komunálního odpadu v Českých Budějovicích podle typu zástavby byl proveden v příměstské a centrální zástavbě, respektive u rodinných a panelových domů. První část výzkumu sledovala postup naplňování nádob na tříděný komunální odpad na vybraném území se srovnatelným počtem obyvatel. Nádoby na tříděný odpad byly sledovány v různě dlouhých obdobích. Cílem první části výzkumu bylo zjistit kvantitativní rozdíly v množství tříděného komunálního odpadu (plastů, papíru, barevného a bílého skla), chování obyvatel při třídění odpadu, celkové možnosti v nakládání s komunálním odpadem a možnosti pro zlepšení třídění komunálního odpadu pro příměstskou i centrální zástavbu. Dotazníkové šetření bylo druhou částí výzkumu, který byl určen pro obyvatele z Českých Budějovic. Cílem bylo šetření názorů a jednání obyvatel z panelových a rodinných domů při třídění odpadu.
Influence of urban type to quantity of separated household refuse in České Budějovice
Keywords: tříděný komunální odpad; centrální zástavba; příměstská zástavba; nádoby na odpad; plasty; papír; barevné sklo; bílé sklo; sorted municipal waste; central build-up area; suburban build-up area; waste containers; plastics; paper; colored glass; colorless glass