Dusíkaté látky nebílkovinné v kravském mléce - Vondra, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2012)
Náplní této bakalářské práce je pojednání o dusíkatých nebílkovinných látkách v kravském mléce. Shrnuje několik studií a pohledů na tuto problematiku a jednotlivé faktory poté vyhodnocuje. Hlavní složkou nedusíkatých bílkovinných látek v kravském mléce je močovina. O jejím obsahu a dopadech na dojnici a mlékárenský průmysl je součástí této práce, spolu se souvislostmi s průběhem laktace, krmnou dávkou a dalšími faktory.
Non-protein nitrogen substances in cow´s milk
Keywords: mléko; dusíkaté látky nebílkovinné; močovina; laktace; krmná dávka; plemeno; cow´s milk; milk components; non-protein nitrogenous substances; urea