Balistické kyvadlo - Pešek, Milan (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na měřící pomůcku, Balistické kyvadlo. Zabývá se konstrukcí a fyzikálním popisem zařízení. Návrhem experimentálních úloh, které můžeme měřit. Tyto úlohy jsou zpracovány a vyhodnoceny. Zařízení bude dále sloužit k potřebám studentů.
Ballistic pendulum
Keywords: Balistické kyvadlo; experiment; měření.; Ballistic pendulum; experiment; measurement.