Vývoj deregulace cen nájmů bytů v podmínkách ČR - Heroutová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je popsat charakter bytové politiky v ČR - význam a vývoj bydlení, zmapovat právní úpravu bydlení v ČR, s důrazem na pronájem bytů a zachytit průběh deregulace cen nájmů bytů.
Evolution of rent prices deregulation in the conditions of Czech Republic
Keywords: Bytová politika; regulace; deregulace; nájemní smlouva; nájem bytu; regulovaný nájem; tržní nájem; výpověď z nájmu; bytová náhrada; sociální bydlení; Správa domů s.r.o.; České Budějovice; Housing policy; regulation; deregulation; rental contract; rent of flat; regulated rent; market rent; revocation of rent; housing substitution; social housing; Správa domů Ltd.; České Budějovice