Rozsah znalostí důsledků užívání drog jako ovlivňujícího faktoru drogového přístupu - Havlová, Marie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zjišťování rozsahu znalostí negativních důsledků, které vznikají při užívání omamných a psychotropních látek mezi mládeží. Hlavní díl práce je založen na kvalitativním výzkumném šetření, jehož cílem je zjištění znalostí nepříznivého působení návykových látek na integritu osobnosti člověka u třech skupin respondentů. Výsledkem práce je komplexní zmapování informovanosti o škodlivosti drog mezi mládeží a stanovení hypotéz na základě komparace zjištěných poznatků u všech zkoumaných skupin.
EXTENT OF KNOWLEDGE CONCERNING THE CONSEQUENCES OF THE DRUG MISUSE AS FACTOR INFLUENCING ATTITUDE TO DRUGS
Keywords: Abstinent; experimentátor; drogy; důsledky; primární prevence; uživatel.; Abstainer; experimenting person; drugs; consequences; primary prevention; drug-addictive person.