Didaktická pomůcka pro výuku zeměpisu v 6. třídě základní školy v prostředí ArcGIS online - Bezrouková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním cílem práce je vytvoření didaktické pomůcky v prostředí ArcGIS Online pro učebnici zeměpisu, která obsahuje základní informace ze zeměpisu pro 6. třídu základní školy. Dalším cílem je aplikace navržené didaktické pomůcky na vybrané základní škole a následné dotazníkové šetření zaměřené na vytvořenou pomůcku. Práce se také zabývá základními informacemi o didaktických prostředcích, geografických informačních systémech a jejich využití ve výuce, prostředí ArcGIS, ArcGIS Online, QGIS a problémovým učivem v zeměpisu v 6. třídě základních škol. V neposlední řadě je zde i postup vytvoření této didaktické pomůcky.
A Didactic Aid for Teaching of Geography in the 6th Grade of Basic School in the Environment of ArcGIS Online
Keywords: ArcGIS Online; didaktické prostředky; geografické informační systémy; rámcový vzdělávací program; základní škola; zeměpis; ArcGIS Online; didactic instruments; geographic information systems; Framework Education Programme; basic school; geography