Psychologické a právní aspekty při odhalování trestného činu obchodování s lidmi. - Kolář, Hynek (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce bude zaměřena na okruh problémů týkajících se trestného činu obchodování s lidmi. Bude se zabývat pojmy, příčinami, osobností pachatelů a dalšími aspekty se zaměřením na obchod s lidmi. Seznámení se s problematikou trestného činu obchodování s lidmi podle současné právní úpravy a z hlediska psychologických aspektů, týkajících se odhalování a následně vyšetřování této trestné činnosti se zaměřením na poškozené, ale i činnost orgánů činných v trestním řízení, případně činnost neziskových organizací. Navrhnout možná zlepšení v rámci stávající právní úpravy.
Psychlological and juristic aspects in detecting of criminality of human dealing.