Daňové zatížení zemědělské společnosti - Koubová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na daň z příjmu právnických osob, daně z nemovitostí, daň z přidané hodnoty, silniční daň a spotřební daň z minerálních olejů zemědělské společnosti. Jedním z témat je také uplatnění vrácení daně z minerálních olejů používaných pro zemědělskou prvovýrobu. Je zde popsána metodika výpočtu jednotlivých daní. Jednotlivé částky daní jsou zanalyzovány a porovnány. Porovnání jednotlivých částek daní a následné posouzení ukazuje, zda jsou jednotlivé částky daní stejné nebo se v průběhu času mění. Pro analýzu jsou použita data z období 2016-2018. Závěr práce spočívá v posouzení celkového daňového zatížení společnosti a odhadnutí změny pro následující období.
Tax Burden on the Agricultural Company
Keywords: daň z příjmu právnických osob; daně z nemovitostí; daň z přidané hodnoty; silniční daň; spotřební daň z minerálních olejů; výše daní; vrácení daní; corporate tax; property tax; vehicle excise duty; value added tax; excise tax on mineral oils; amounts of taxes; tax refund