Projektová dokumentace rodinného domu na území SNP a Chráněné krajinné oblasti Šumava ve Vimperku, KÚ Stachy. - Jungvirtová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Tématem této diplomové práce je vypracování projektové dokumentace rodinného domu pro vydání stavebního povolení dle zákona č. 50/1976 Sb. Navrhovaný rodinný dům je situován na konkrétním pozemku v katastrálním území Stachy, který se nachází v Chráněné krajinné oblasti Šumava. Jedná se o nepodsklepený rodinný dům menších rozměrů, s jedním nadzemním podlažím a podkrovím. Součástí dispozičního řešení je garáž pro jeden osobní automobil. Dům je navržen v souladu s územním plánem obce a svým charakterem navazuje na okolní zástavbu. Při práci na projektové dokumentaci jsou respektovány všechny právní předpisy, které se týkají projektování staveb.
Project documentation of a family house in the Territory of National Park Authority and Protected Landscape Area of Šumava in Vimperk, cadastral territory Stachy
Keywords: Katastrální území; krajinný ráz; obnovitelné zdroje tepla; ochranné pásmo; pozemek; projektová dokumentace; rodinný dům; Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava; stavba; stavební povolení; technická zpráva; územní plán obce; životní prostředí.; Cadastral territory; face of a landscape; renewable resources of heat; protective zone; building plot; project documentation; detached (family) house; National Park Authority and Protected Landscape Area of Šumava; building permission; technical report; area plan of municipality; environment.