Aranžování rostlin s didaktickým využitím na základní škole - Brázdová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá možností didaktického využití aranžování rostlin ve výuce na základní škole. Teoretická část se pokouší o vysvětlení základních pojmů souvisejících s oblastí floristiky a podává některé základní informace o materiálech, pomůckách a rostlinném materiálu. Dále odkazuje na kapitoly zabývající se charakteristikou použitého rostlinného materiálu v hodinách výuky a stručnou charakteristickou stylů aranžování. V dalších kapitolách se dostáváme ke stěžení kapitole diplomové práce, která se zabývá estetikou a tvořivostí, a s tím souvisejícím vlivem na rozvoj osobnosti žáka. Praktická část se pokouší za užití přírodovědných didaktických testů zjistit, jak efektivní může být působení učitele v rámci této výuky na základní škole.
Plant arranging and its curriculum and instruction using in school
Keywords: aranžování; rostlinný materiál; didaktika; pracovní činnosti; estetika; arranging; plant´s material; didactis; working activity; esthetics