Intenzivní chov juvenilních okounů říčních (Perca fluviatilis) v kontrolovaných podmínkách se speciálním zaměřením na hustotu odchovávaných okounů - Matoušek, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Okoun říční je jeden z významných druhů chovaných v intenzivních podmínkách. Tento chov se provádí v recirkulačních systémech intenzivního chovu ryb převážně v západní Evropě. Cílem těchto chovů je kontinuálně a kvalitně vyprodukovat tržní okouny. Aby chovy byly účinné, musí se zajistit rychlí růst a vysoké přežití okounů. Cílem této práce bylo zjistit efektivní využití odchovných ploch těchto systémů. To znamená najít optimální hustotu nasazených ryb na objem odchovných nádrží.
Intensive breeding of juvenile perches (Perca fluviatilis) in control conditions with special focus on density of perches
Keywords: intenzivní chov; recirkulační systém; FCR - spotřeba krmiva na jednotku přírůstku; FCE - hodnota přírůstku z jednotky krmiva; SGR - specifická rychlost růstu; kumulativní přežití; intensive farming; recycling system; FCR - food conversion ratio; FCE - food conversion efficiency; SGR Specific Growth Rate; Cumulative survival